SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD

Tipy pro zlepšení kvality odlévání slitiny Cobalt-Chrome (1) \\\\\\\\ t

Čas vydání: 2022-01-12 09:37:16  Hity: 19

Dissatisfaction s odléváním výsledkynás často výzvu přehodnotitnaši práci a tím zlepšitnaše originální metody obrábění. Série lití testů provedených v tomto dokumentu je výsledkem skutečnosti, že když byl zvláště velký mezičlenu obsazení pomocí remaniumstar slitiny, i když jsou povrchy jednotlivých korun byly hladké, většina mezičlánku jednotky byly drsné. Přehřáté slitinynemohou být použity při odlévání velkých pevných můstků. Konstrukce a umístění vtoků přijímá tradiční metodou: vtokového s průměrem 3 mm se používá pro korunu, 3,5 mm sprue se používá k mostu, a 5 mm je použit jako příčný sprue spojit tyto dílčí-sprues , Průměr hlavního sprue je 4 mm. Vnásledujícím textu bude podrobně popsáno, jaké metody a kroky jsou použity pro získání hladký a rovnoměrný povrch odlitku.

Preparation pro odlévání testu

A předpokladem pro plynulé odlévání povrchy je použití pokuty-grained vkládání materiálů, jako jsou remaCC pro korunky a můstky technologie. V počátečním testu lití, tlustý vosk tyče o rozměrech přibližně 60 mm dlouhý, 9 mm vysoká a 3 mm široký byl Select, ed, která je podobná struktuře řez tyčína implantátu. Dalším účelem tohoto testu je obsazení objemné pevných můstků bez smrštění dutinách, jako jsou ty, které používají v molárním oblasti

Figure. 1: Testováno cast"rod"s drsným povrchem a předehřátý při 950 ° C.


37d8864255.jpg 

Figure 2: testováno cast"rod"s hladkým povrchem a předehřátýna 800 ° C,

 图片2.png

Figure. 3: Zkouška lití"rod"s sprue vložena

 图片3.png

Test lití"rods"

Figure 1 ukazuje první lití test. Povrch odlitku je pokryta jemných vzduchových bublinek, což je škoda způsobená zalévací hmotyna povrch odlitku v zalévací dutině. 60 g remaniumstar slitiny byl použit ve všech odlitků, což odpovídá hmotnosti přibližně 140 g drahého kovové slitiny. Různá provedení sprue a způsoby umístění byli souzeni během procesu odlévání. Na začátku zkoušky se předehřívací teplota lití bylanastavenana 950 ° C. Vysoká-frequency odstředivé lití stroje se používají v procesu odlévání, samozřejmě, mohou být také použity stroje pro lití podtlaku. Použití výfukového potrubí o průměru 1,2 mm a pozorování pod relativněnízkým předehřívací stavu Mau Fu pece, jak daleko může být slitina tavenina se za použití jemnéhonálitek v důsledku působení odstředivé síly. Předehřívací teplota byla postupně snížena o 50 ° C, v každémnásledujícím testu lití. Soudě podle hladkosti povrchu odlitku a tvorbě smršťovacích dutin, bylo zjištěno, ženejlepších výsledků odlévání byly vyrobenyna předehřívací teplotu 800 ° C (obrázek 2). I když je teplota pecenastavenéna 850 ° C, povrch odlitku se stále jeví jako lehce drsný za podmínky použití stejné hmotnosti slitiny. Umístění vtokového kanálku přijímá způsob odlévání most. Proto je třeba tentonávrh bude dále vysvětleno v dalším článku. Model lití využívá tvar vosku tyče,na kterých jsou 4 vtoků o průměru 3,5 mm umístěného přímo. 5mm příčný sprue byl umístěn 10 mm od odlitku jako zlatýnádrž a připojený k hlavnímu vtokového kanálku (viz obr. 3)

Figure 4:. Obsazení most s významným sací smrštění přes použití zlatéhonádrže, předehřátý při 950 ° C.

图片4.png

Fig. 5:. Obsazení most, změnou polohy zlatéhonádrže, zmizení sací smršťovacích dutin, předehřívací teplotu 800 ° C,

 图片10.png

Test lití"bridge"

Figure 4 ukazuje použití s ​​průměrem 5 mm příčné sprue spojen s 3,5 mm sprue ve vzdálenosti 2,5 mm od mostu. I přes použití teploty předehřátí 950 ° C, je drsnost povrchu mostunebylo tak výrazné jako u litého tyče. Samozřejmě, že množství 9 g litého kovu použitého je také mnohem méně,než je množství zkoušené litých tyčí. Nežádoucí je, že významná sací kráterů dochází i přes použití zlatého zásobníku. Podle výsledků předchozí licí testu poloha vtokového kanálku jako zlato bazénu skladování bylanastavenana 10 mm od mostu těla a připojen k hlavnímu sprue. Kříž-section běžce po lití (viz obr. 5) ukazuje, že funkce zlatéhonádrže je dobře využit pomocí této metody. Je-li předehřívací teplotanastavenana 800 ℃, povrch můstku také vytvářínejlepší licí efekt. Sprue s průměrem 3,5 mm je přímo veden, aby zajistily, že tavenina slitiny může být vstřikován do formy rychle. Vnepřítomnosti samostatné sprue, může také zajistit, že se vstřikuje tavenina seneprodukují větší turbulence ve formě.

 

Test lití"fixed most"

V přídavek ke zlepšení povrchu odlitku (obr. 6), bylo prokázáno, že za daných podmínkách lití, a to i když byla teplota předehřevu sníženana 800 ° C, slitina taveniny může být dostatečně vstřikujena okraj koruny a ostré hrany jsou vytvořeny (obrázek 7). Tvorba zaobleným okrajem koruny znamená, že slitina příliš rychle tát ztuhne. Obrázek 8 ukazuje, že při odlévání 13-Unit pevný most,nenínutné umístitnálitekna každé překlenovací jednotky. 3,5mm sprue může být umístěn mezi sousedními korunky a můstky. Podle zkušeností z předchozího testu se sprue jako zlatý zásobníku by také měla být odpovídajícím způsobem umístěny (obr. 9). Tento způsob usnadňuje separaci vtokového kanálku po odlití a snižuje riziko perforace koruny během oddělování a broušení. Ve srovnání s slitin drahých kovů se mletí ztráta generována při obrábění kobalt-chromium slitiny je zcela zanedbatelné. Samozřejmě, je takénevýhodou použití přímé vtoků v dlouhé-span dlouhý fixní můstky, to znamená, že model vosknení tak stabilní jako přidání vodorovných vtoků, když je odstraněn, ale i přes to je vhodné odlitku je stále velmi přesný (viz obr. 10).



Předchozí: Casting Invar ™ 36

další: Tipy pro zlepšení kvality odlé...